Nextlogistic logo white and yellow
ЛОГО NEXTLOGISTIC WHITE AND YELLOW

Комбиниран транспорт

България до Испания и обратно…

grimaldi line ship

Политика на ЗЕЛЕНА ЛОГИСТИКА

Благодарение на нашата добре изградена мрежа от комбиниран транспорт между камиони, влакове и кораби, успяваме да изпълним своята политика за намаляване на вредните емисиии.

Резултатът е опазена околна среда и намалени разходи за нашите клиенти.

  • Политика на зелена логистика
  • По-малко разходи за клиента
  • По-малко вредни емисии
  • По-чиста околна среда
nextlogistic zelena logistika
Mont Blanc tunnel

Предимства на комбинирания транспорт

Транспортът на стоки е основен елемент при формирането на всеки един продукт. Неговото ценообразуване, транзитно време, рискове, щети, изисквания, забрани, вредни емисии, скъпи стоки, както и клиентски изисквания (на получател, изпращач, производител и т.н.) са ключови при образуването и предлагането на даден продукт. Графиците са много внимателно обмислени с цел предоставянето на една комплексна услуга, която да намали транзитното време. Благодарение на фиксираните графици и услугата „Дълъг мост“ на корабната компания, превозвачите могат да предвидят точна дата на доставка и тя да бъде планирана предварително, предоставяйки сигурност и качество на цялостната транспортна услуга.

Недостатъци на маршрут през Румъния и Сърбия

През Сърбия – 2380 км.
В Сърбия е задължително стоката да бъде придружена с декларация за произход и търговска фактура за стойност, за да бъдат задействани/приключени транзитните документи на границите.
През Румъния – 2785 км.
В Румъния, високите пътни такси и цени на горива правят този маршрут все по-рядко използван. Опашките и чакането са големи, това прави спазването на изисканите срокове доставки понякога невъзможно, както и превоз на спешни товари (експреси). Допълнителните километри създават нови рискове за ПТП и престой на места, където стоката и водачите не са защитени.

опашка от камиони
пристанище Анкона-Бриндизи-Игуменица

През Гърция (комбиниран транспорт) 1260 км.

Отплаванията от Гърция до Италия са всяка вечер в полунощ, което позволява на камионите успешно и безпроблемно качване, в същия ден на товарене или най-късно, в следващия. Пристигането в Италия, Бриндизи е на следващата сутрин, до 10.00 ч. През това време, водачите приключват своята, задължителна 9-часова пауза на кораба и стартират нов работен ден, с пътуване до Чивитавекия, където отплаването е в 23:15 ч. Вторият кораб, пристига в Барселона, на следващата вечер, в 18:45 ч. (часовете на графиците винаги са описани в местно време), като водачите са с чисто работно време и могат да бъдат на разтоварните си адреси, в Барселона, Мадрид, Валенсия и т.н., още на следващата сутрин. Това важи и до Португалия, ако транспортът е предвиден да бъде с двама водачи.

Предимства

1120

ПО-МАЛКО КИЛОМЕТРИ

по-малко вредни емисии

100%

СИГУРНОСТ

охрана и камери

1

КАЮТА

с легло и баня

Над 30

УДОБСТВА

ресторанти, спа, спорт, развлечения

Фериботи

Можете да разгледате фериботите на различните корабни компании

Комбиниран транспорт - Nextlogistic